joi, 22 ianuarie 2009

"Mirel trage din greu"


Olăroiu povesteşte cum se simte Rădoi la arabi, ex-stelistul pregătindu-se să debuteze mîine, în meciul contra echipei lui Elton
Fostul căpitan al Stelei s-a acomodat repede la Al-Hilal, după cum spune Olăroiu: "La noi nu sînt bisericuţe. Chiar şi Mirel a fost surprins de cît de bine a fost primit, toată lumea glumind cu el şi tratîndu-l ca pe un jucător vechi al echipei".
Doar rezervă la meciul cu Al Watany desfăşurat luni, Rădoi se pregăteşte să debuteze mîine, în partida cu Al Nasr, echipa fostului său coleg din Ghencea, Elton. "A început să rîdă cînd i-am zis să îşi pună geaca pe el seara la antrenament. Nu m-a crezut că e răcoare aici. Acum nu se mai desprinde de ea!", a povestit Oli.
Mirel a suferit din cauza faptului că a fost transferat în plină perioadă de pregătire cu Steaua. "A avut antrenemente încărcate întrucît trebuie grăbit procesul de pregătire fizică. Trage din greu din cauza faptului că este în urmă faţă de colegii săi, care au multe jocuri în picioare", a mai spus Olăroiu, care a comentat şi posibilitatea ca el să devină selecţionerul Arabiei Saudite: "Nu cred că este posibil pentru că sînt foarte legat de Al-Hilal. Eu nu am fost contactat de nimeni de la federaţia lor".
"Căpitanul echipei, Al Qahtani, depăşeşte salariul pe care îl are Mirel numai din publicitate. Face reclamă şi la aer! Peste tot în oraş dai numai de el"
"Poate e mai greu pentru Rădoi să se transfere în Europa de aici, dar nicidecum imposibil! De exemplu, Zarate a ajuns la Lazio fiind împrumutat de Al-Sadd"
Sursa:www.gsp.ro

Steaua decimată!


În a doua jumătate a stagiului din Antalya, Lăcătuş nu va putea conta pe cel puţin de 10 jucători, care vor pleca la diferite echipe naţionale

Steaua va încheia diseară primul cantonament al iernii, iar la noapte va ajunge în ţară, însă Marius Lăcătuş e deja cu gîndul la al doilea stagiu, cel din Antalya, care va începe pe 30 ianuarie. "Fiara" se va confrunta în Turcia cu mari probleme de lot. Motivul?

Imediat după prima săptămînă de cantonament, antrenorul Stelei va rămîne fără unii dintre cei mai importanţi jucători, care vor pleca la echipele naţionale ale României, de tineret şi de seniori, dar şi la cea a Poloniei. Lista poate cuprinde un total de 10 jucători: 6 chemaţi de Victor Piţurcă, dintre care nu lipsesc greii Ghionea, Goian, Ogăraru, Nicoliţă şi Ovidiu Petre, alţi 3 vor fi probabil chemaţi de Săndoi, în frunte cu Andrei Ionescu, în vreme ce Golanski va avea de jucat două amicale pentru Polonia.
Reunirea primei reprezentative a României e programată pe 9 februarie, iar cea a tineretului o zi mai devreme. Astfel, Lăcătuş nu va putea conta pe mai mult de o treime din lot la cele două partide amicale care se vor juca în intervalul 7-13 februarie, amicale considerate extrem de importante pentru că advesarele vor fi Aalborg şi FK Moscova. În pericol e şi jocul din 14 februarie, ultimul al stagiului, pentru că Lăcătuş ar fi tentat să nu-i mai obosească pe "selecţionabili" pentru a-i aduce din nou în Antalya pentru încă două zile de pregătire.
Sursa:www.gsp.ro

Băgaţi în şedinţă


Nemulţumit de evoluţia din amicalul cu FC Zurich (2-2), Lăcătuș a avut o discuție de 20 de minute cu jucătorii săi
Randamentul din prima repriză, cînd steliştii au avut mari probleme în apărare în faţa elveţienilor, şi faptul că elevii săi au făcut rabat de la efort l-au supărat pe Marius Lăcătuş.
Antrenorul Stelei a discutat pe un ton calm cu elevii săi, dorindu-le să le explice ce au greșit la meciul disputat în compania celor de la FC Zurich. "Nu mi-a plăcut atitudinea voastră din prima parte. Mult prea uşor a fost lăsat adversarul să pună în pericol poarta noastră!", le-a reproşat Lăcătuş fotbaliştilor, în special celor care au alcătuit apărarea.
În schimb, "Fiara" a fost mulţumită de pressingul pe care cei din ofensivă l-au făcut în partea secundă: "Faptul că nu am lăsat adversarul să construiască este de apreciat. Atitudinea asta trebuie să o avem însă tot timpul!".
Lăcă şi-a încheiat discursul cu un alt sfat legat de travaliul pe care roş-albaştrii l-au depus pe durata celor 90 de minute: "Alergați mai mult! Numai așa putem să cîștigăm toate partidele!".
Sursa:www.gsp.ro

Niculescu/Cîrstea şi Gallovits/Parra Santonja, în turul doi la Australian Open


Perechile Monica Niculescu/Sorana Cîrstea şi Edina Gallovits/Arantxa Parra Santonja (România/Spania) s-au calificat în turul doi al probei de dublu de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.

Niculescu şi Cârstea, cap de serie numărul 14, s-au impus, în primul tur, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, în faţa cuplului american Julie Ditty/Carly Gullickson. Cele două românce vor întâlni în faza următoare perechea Nathalie Dechy/Mara Santangelo (Franţa/Italia).

Edina Gallovits şi partenera sa de dublu Arantxa Parra Santonja au învins, în primul tur, perechea australiană Monique Adamczak/ Olivia Rogowska, scor 5-7, 6-2, 6-4. În faza următoare, Gallovits şi Parra Santonja vor întâlni cuplul Cara Black/Liezel Huber (Zimbabwe/SUA), cap de serie numărul unu.
Sursa:www.gsp.ro