miercuri, 21 ianuarie 2009

Surpriza Curtean!


După întoarcerea Stelei din cantonament, Vâtcă va fi cedat la Mediaş sub formă de împrumut şi vor fi reluate discuţiile pentru transferul mijlocaşului stînga.
Steaua n-a închis definitiv campania de achiziţii şi pregăteşte o bombă pe piaţa transferurilor. Va reîncepe discuţiile pentru unul dintre cei mai rîvniţi fotbalişti din Liga I, medieşeanul Alexandru Curtean (21 de ani), pe care roş-albaştrii l-au mai dorit şi în septembrie 2008.

Şansele ca mijlocaşul ardelenilor să ajungă în Ghencea au crescut după ce zilele trecute oficialii celor două cluburi au bătut palma pentru împrumutul lui Andrei Vâtcă la Mediaş pentru returul actualului sezon. Cedarea lui Vâtcă va fi perfectată după ce Steaua va reveni din cantonamentul din Spania, iar la întîlnirea celor două părţi va fi discutat şi transferul lui Curtean.

Prima ofertă a Stelei a fost de jumătate de milion de euro, respinsă de Gaz Metan şi pentru că în acel moment se negocia cu Hertha Berlin, dar şi cu FC Vaslui. Între timp, ambele grupări s-au retras din cursa achiziţionării lui Curtean, Steaua devenind favorită. Dacă pe lîngă Vâtcă, roş-albaştrii ar fi dispuşi să mai cedeze unu sau doi jucători, tot ca împrumut, plus o sumă în jur de 700.000 de euro, atunci transferul va avea sorţi de izbîndă.
Sursa:www.gsp.ro

The End


Andrei Pavel a rezistat doar un set şi jumătate în faţa lui Murray. A fost ultimul lui meci, românul anunţîndu-şi retragerea.
O ultimă încercare. "Planul meu era să joc turneele de Mare Şlem, pur şi simplu să mă simt bine pe teren, apoi să merg acasă, la Bucureşti, şi să-mi sfîrşesc cariera în faţa publicului meu", spune Andrei. N-a ieşit aşa. S-a mai aflat o dată la un concurs de Grand Slam, chiar pe Terenul Central "Rod Laver" din Melbourne, în faţa unui adversar cotat drept favorit la titlu, scoţianul Andy Murray. Românul a rezistat un set, pierdut cu 2-6, apoi durerile atroce de spate au revenit. A chemat trainer-ul, "ca să-mi aplice o cremă", a mai jucat patru game-uri, apoi a abandonat. Gata, final, The End, după o carieră profesionistă începută în 1995.

Peste cîteva zile va împlini 35 de ani. Era al doilea cel mai vîrstnic jucător de pe tablou, după Fabrice Santoro (36). Nu mai disputase un meci din februarie 2008, cînd, la Marsilia, părăsise terenul chinuit de dureri înainte de finalul disputei cu francezul Benneteau. "Aveam probleme mari cu spatele. Le am, de fapt, de vreo opt ani. Medicul mi-a spus că e ceva serios la o vertebră şi că ar trebui să renunţ la tenis. Am stat multe luni pe bară, dar în octombrie anul trecut, cînd am mers din nou la control, lucrurile arătau destul de bine. Atunci am decis să-mi reiau antrenamentele şi să mai încerc o dată", povesteşte Pavel.

A încercat. "Nu întotdeauna iese aşa cum îţi doreşti. Durerea e încă acolo. La meciul cu Murray, pe Terenul Central, soarele bătea rău dintr-o parte, trebuia să mă răsucesc foarte mult". Aşa că s-a oprit. Cronica retezată a unei retrageri anunţate.

Cum a intrat pe tablou
În acest moment, Andrei Pavel ocupă locul 1140 în ierarhia mondială. El a putut pătrunde pe tabloul principal de la Australian Open graţie aşa numitului "clasament protejat". Dacă se accidentează serios şi ştiu că vor lipsi mai multă vreme din circuit, jucătorii îşi pot "îngheţa" clasamentul din momentul respectiv. La revenire, se pot folosi de acel ranking la opt turnee, pe o durată de maximum 9 luni. Cînd a apărut problema la spate, Pavel era pe locul 100 în lume.
Sursa:www.gsp.ro

Revanşa atacanţilor


După ce au fost discreţi în primul amical, Liţu şi Kapetanos s-au remarcat în faţa liderului din Elveţia.
Partida cu FC Zurich era văzută de staff-ul tehnic ca fiind cel mai important test din cantonamentul de a Oliva Nova, pentru a se vedea exact la ce nivel de pregătire sînt în acest moment roş-albaştrii. În prima repriză, Marius Lăcătuş a folosit o echipă mai neexperimentată, în care au apărut tinerii Filip, Bicfalvi, Tudose şi Liţu.

Chiar dacă echipa nu s-a mişcat rău, s-a văzut clar că jucătorii folosiţi nu au evoluat prea mult împreună. După o eroare în apărare, în care fundaşii Stelei s-au invitat unul pe celălat, Stahel a marcat din 6 metri. Apoi, Nicoliţă i-a dat o pasă perfectă lui Liţu, care a marcat sub bară. De altfel, vîrful revenit de la Buzău a fost revelaţia primei reprize, fiind extrem de determinat. Nesincronizările din apărare şi de la mijlocul terenului au făcut însă ca elveţienii să marcheze pe contraatac şi să intre în avantaj la pauză.

Super agresivi în partea secundă
În partea secundă, "Fiara" a schimbat toată echipa, iar acest lucru a adus un plus de agresivitate în teren. Fundaşii au stat sus, aproape de mijlocul terenului, şi au fost exacţi. Mijlocaşii centrali au început să joace mai direct, cu mingi directe pe grecul Kapetanos, care a marcat la doar cîteva minute de la startul reprizei a doua, după o combinaţie spectaculoasă între Stancu şi columbianul Toja. Alexandru Tudose: "M-am integrat perfect, sunt foarte fericit la Steaua"

Presingul agresiv făcut de roş-albaştri în jumătatea de teren adversă a blocat construcţia elveţienilor, care nu au mai avut nici o acţiune de poartă notabilă. Un plus pentru Bogdan Stancu şi Toja, cei doi contribuind decisiv la majoritatea acţiunilor periculoase ale roş-albaştrilor.
Sursa:www.gsp.ro

Giovanni, fanul lui Lăcătuş


"Fiara" are în Ghencea un aliat extrem de puternic, care a contribuit decisiv la îndepărtarea lui Munteanu şi revenirea sa pe banca tehnică.
Marius Lăcătuş nu se bucură în Ghencea doar de dragostea suporterilor ci, poate mult mai important ţinînd cont de postura în care se află, de simpatia celui mai influent om de pe lîngă Gigi Becali: vărul patronului Stelei, Giovanni Becali.
Văr ce l-a criticat pe latifundiarul din Pipera imediat după ce i-a acceptat demisia lui Lăcătuş în urma eşecului din meciul cu Lyon (3-5). "Gigi, ai greşit! Lăcătuş nu trebuia lăsat să plece! O să-mi dai dreptate cu timpul!", i-a reproşat fostul impresar care, în momentul în care Gigi l-a numit pe Dorinel Munteanu ca succesor al "Fiarei", nu s-a ferit să îl ironizeze pe "Neamţ". "De abia a făcut primul antrenament şi a apărut imediat la televizor să spună că are un lot extraordinar, că o să ia campionatul. Bă, dacă el a intuit asta după o singură întîlnire cu jucătorii înseamnă că e mai bun decît Mourinho", i-a spus Giovanni finanţatorului roş-albaştrilor.

De altfel, fostul agent a fost cel care l-a influenţat pe Gigi Becali la finalul turului să îl dea afară pe Dorinel şi să îl readucă pe Lăcătuş pe bancă: "Mi-ai dat dreptate cu timpul în privinţa lui Munteanu şi mă bucur că ţi-ai dat seama de faptul că ai greşit cu Marius. Ai să vezi că Lăcătuş o să aibă mult succes de data asta!",
Sursa:www.gsp.ro