vineri, 23 ianuarie 2009

Lupescu: "De ce ne mai chinuim cu cursurile astea PRO, pot să se angajeze cu toţii consilieri"


Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a vorbit despre situaţia lui Dusan Uhrin la CFR Cluj şi s-a declarat dezamăgit de soluţia găsită de preşedintele echipei pentru a păcăli regulamentul.
"Când am făcut acest regulament cu mişcarea antrenorilor l-am făcut tocmai pentru a-i proteja pe tehnicieni. Sigur, ca la orice început, regulamentul respectiv are câteva greşeli. Din păcate, Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, care este şi membru în Comitetul Executiv şi care a votat la vremea aia regulamentul, acum a profitat de chichiţele despre care ştia din momentul în care am propus acel regulament şi a profitat de ele.
Asta este la noi la români, când se dă o lege în loc să încercăm să o respectăm, primul lucru la care ne gândim este cum să găsim o cale s-o ocolim. Stau şi mă întreb de ce naiba ne mai chinuim cu cursurile astea PRO, pot să se ducă toţi să se angajeze consilieri, că acolo nu li se mai cere nici o diplomă!", a spus Lupescu pentru Cotidianul.
Sursa:www.gsp.ro

Încă în galben


Schimbarea sponsorului echipei naţionale nu presupune, cel puţin deocamdată, schimbarea culorii echipamentului.
Parteneriatul semnat de FRF cu Ursus (6 milioane de euro pe 4 ani) nu pune, cel puţin deocamdată, în pericol culoarea de bază din echipamentul "naţionalei". Anume galbenul.Conform directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, pentru actualele preliminarii ale CM au fost deja anunţate echipamentele oficiale: galben acasă şi alb în deplasare."Asta nu înseamnă că n-am putea evolua în roşu, culoarea noului sponsor, în partidele amicale", spune Lupescu. Şi adaugă: "Nu există clauze contractuale pentru a evolua într-o anumită culoare".
Conform unor surse federale, probabil că treningurile de prezentare şi echipamentul de antrenament vor fi predominant roşii.
Nu e exclus însă, ca după terminarea preliminariilor, la turneul final din 2010, dacă România se va califica, sau după aceea, echipamentul tricolorilor să vireze în roşu. Galbenul complet, culoarea Generaţiei de aur, funcţionează ca nuanţă principală la echipa naţională încă din 1991.
Tricolorul de bază
România a evoluat peste 30 de ani cu tricou galben, şort albastru şi jambiere roşii
În perioada interbelică, de unde nu există imagini color, ci doar alb-negru, relatările scrise (Ioan Chirilă, "Zile şi nopţi pe stadion") spun că românii evoluau cu tricouri roşii, avînd o bandă lată, galbenă pe piept. Începînd de la mijlocul anilor '50, cînd vedetele se numeau Constantin, Apolzan sau Voinescu, s-a trecut la îmbrăcămintea tricoloră. În această vestimentaţie ne-am calificat la Mexic 1970, aceste tricouri au fost îmbrăcate de mari fotbalişti, precum Dobrin, Dinu, Dumitru, Balaci, Hagi.
O întrerupere a survenit la mijlocul deceniului 9. Antrenorul de atunci, Mircea Lucescu, explica, peste ani, schimbarea: "Ţesăturile româneşti erau de proastă calitate, din cauza transpiraţiei galbenul tricoului intra peste albastrul şortului. Eu am introdus echipamentul monocolor la naţională". La început complet galben (1-0 cu Italia, în '83), apoi complet roşu (1-1 cu Anglia, pe Wembley, în '85). După plecarea lui Lucescu, Ienei a revenit la tricolor, iar din 1991 s-a trecut la galben complet, setul de rezervă fiind la început complet roşu, iar din 2005, complet alb.
În decursul anilor, au fost şi abateri cromatice de la regulă. Cum a fost la Guadalajara, în 1970, contra Braziliei, am evoluat în tricou bleu, şort alb şi jambiere roşii.
Sursa:www.gsp.ro

Doi afacerişti din Kuwait oferă 530 de milioane de euro pentru a cumpăra Liverpool


Oamenii de afaceri Nasser şi Jassem Al-Kharafi din Kuwait sunt interesaţi să cumpere clubul Liverpool şi au făcut actualilor proprietari o ofertă de aproximativ 530 de milioane de euro, anunţă, vineri, cotidianul britanic The Times.
Actualii proprietari ai clubului Liverpool, americanii Tom Hicks şi George Gillett, au cumpărat Liverpool la începutul anului 2007, pentru o sumă de peste 250 de milioane de euro. Clubul a fost lovit în ultimul timp de criza economică mondială, fapt ce a dus şi la stoparea proiectului pentru construirea unui nou stadion.
De asemenea, în curând, clubul Liverpool va fi nevoit să îşi renegocieze datoriile pe care le are faţă de bănci, cele mai importante fiind cele de la RBS şi Wachovia.
Familia Al-Kharafi, din care fac parte şi fraţii Nasser şi Jassem, conduce un fond de investiţii care are implicaţii în numeroase domenii, printre care financiar, inginerie sau telecomunicaţii.
În campionatul englez, Manchester City este condusă de familia regală din Abou Dhabi, în timp ce Chelsea ar putea fi cumpărată, conform ultimelor informaţii, de un grup de afaceri din Emiratele Arabe Unite, deşi londonezii au negat acest lucru.
Sursa:www.gsp.ro

"Dinamo a adus numai rebuturi, nu are nici o şansă de a intra în Ligă"


Fostul internaţional Gheorghe Popescu a criticat a criticat în termeni duri campaniile de achiziţii ale "cîinilor", neacordîndu-le acestora nici o şansă de a intra în Liga Campionilor:
"Tot respectul pentru Claudiu Niculescu, dar nu a jucat nici în Germania, nici în Cipru. Dinamo nu a adus în ultimii ani decît rebuturi, iar cu nostalgia nu poţi obţine performanţe. În astfel de condiţii, oricît şi-ar dori Cristi Borcea să intre în Liga Campionilor, nu pot ajunge acolo.
Un jucător cu calităţile lui Gabi Tamaş ar trebui să joace la cluburi puternice din străinătate, dar dacă el acceptă să revină în ţară, la Dinamo, nu e în regulă. Nu a fructificat niciodată potenţialul pe care îl are, a stagnat şi e păcat, pentru că ar un potenţial incredibil, e un talent deosebit, dar nu înţeleg ce se întîmplă. Nu cred că are probleme din cauza accidentărilor, ci cu totul şi cu totul alte probleme. S-ar putea chiar de ordin extrasportiv", a spus Gheorghe Popescu pentru TVR 1.
Sursa:www.gsp.ro