vineri, 23 ianuarie 2009

Doi afacerişti din Kuwait oferă 530 de milioane de euro pentru a cumpăra Liverpool


Oamenii de afaceri Nasser şi Jassem Al-Kharafi din Kuwait sunt interesaţi să cumpere clubul Liverpool şi au făcut actualilor proprietari o ofertă de aproximativ 530 de milioane de euro, anunţă, vineri, cotidianul britanic The Times.
Actualii proprietari ai clubului Liverpool, americanii Tom Hicks şi George Gillett, au cumpărat Liverpool la începutul anului 2007, pentru o sumă de peste 250 de milioane de euro. Clubul a fost lovit în ultimul timp de criza economică mondială, fapt ce a dus şi la stoparea proiectului pentru construirea unui nou stadion.
De asemenea, în curând, clubul Liverpool va fi nevoit să îşi renegocieze datoriile pe care le are faţă de bănci, cele mai importante fiind cele de la RBS şi Wachovia.
Familia Al-Kharafi, din care fac parte şi fraţii Nasser şi Jassem, conduce un fond de investiţii care are implicaţii în numeroase domenii, printre care financiar, inginerie sau telecomunicaţii.
În campionatul englez, Manchester City este condusă de familia regală din Abou Dhabi, în timp ce Chelsea ar putea fi cumpărată, conform ultimelor informaţii, de un grup de afaceri din Emiratele Arabe Unite, deşi londonezii au negat acest lucru.
Sursa:www.gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu